Lirik Lagu Rindukanlah – Encik Mimpi

on Tuesday, January 21, 2014


Ku Benar-Benar Sayang 
Pada Dirimu Oh Kasihku 
Janganlah Engkau Ragu 
Pada Diriku

Dan Ku Berkelana Mencari 
Harapan Yang Kita Impikan.. 
Dari Terbitnya Sang Suria... 
Hingga Tenggelam..

Dan Ku Ingin Cinta Sejatimu 
Dan Ku Ingin Harapan Hatimu 
Oh Janganlah Engkau Bersedih 
Oh Ikhlas-Ikhlaskanlah.. Hatimu

Rindu-rindukanlah Diriku 
Sepanjang Hari-Harimu 
Sayangku 
Ku Adalah Milikmu 
Sayangku Adalah 
Milikmu Yang Kau Rindu..

Doa-doakanlah Diriku Di Dalam Hatimu 
Di Dalam Nafasmu 
Sepanjang Hari-harimu..


MP3 download link : MP3 Download Link Rindukanlah-En Mimpi

Tag :

Tip Kreatif Memujuk Kekasih Hati Dan Membuat Dia Tersenyum

on Thursday, May 9, 2013

Setelah lama tak update blog ni, rasanya harini nk update..
Bkn sengaja biarkan blog nie bersarang tapi sibuk sangat dengan final examination..


Jadi mula sekali zack nak tnya semua.. suatu hubungan  tu mesti ada pahit manis kn? Dipermulaan cinta memang best..xpi makin lama jadi makin suram.. so mesti slalu bergaduh atau masam muka..

Harini zack nk bagi tip nk memujuk kekasih hati anda tu supaya senyuman kembali mekar kt bibir dia dan secara automatik dia akan rindu dan teringatkan anda.

1.     Membuat Sebuah Lagu


Cara pertama yang anda boleh buat adalah menyatakan kasih sayang anda dengan sebuah lagu. Walaupun suara anda tak semerdu penyanyi Negara,kekasih hati anda pasti senang dan menyukai khas yang anda buat untuknya. Gunakan kembali muzik2 yang dia suka untuk membuat lagu.
Tukarkan kepada format MP3 dan hantar kepadanya, ataupon anda boleh call ja terus.

2.     Membuat Video Full Foto kamu dan Dia (Lagu Romantis)


Tip yang kedua ini membuatkan si dia kembali ingatkan kenangan manis anda bersama. Walaupon dia masih marahkan anda,tetapi hatinya mesti rindu sangat saat2 manis tersebut. Anda boleh menggunakan Window Movie Maker untuk membuat slide2 gambar kenangan bahagia bersama dan jangan lupa tambah iringan lagu romantic yang disukai si dia.
Anda boleh upload di facebook atau youtube. Buat video itu dengan menarik dan kreatif.
3.     Buat Article atau Blog Menarik Tentang Si Dia


Cara ini memang sangat kreatif,paling mudah daftar di blogger.com . buat luahan hati kamu untuk si dia dengan sebaiknya. Atau kamu boleh create note di facebook dan tag nama kekasih hati anda disitu supaya dia boleh membaca note tersebut. Anda boleh guna article yg pernah zack buat ini sebagai rujukan..dah siap,,copy paste je nanti.. 

Click disini ~SaYA bKn sEnGaJa SaKiTkAn HaTi AwAk~


Ok,itu sahaja setakat ini,nanti zack bagi lagi tip lain,apa2 leh tnya terus kt facebook zack ok
Tag :

Smart Bin ( Final Project Presentation)

on Sunday, April 14, 2013

salam sahabat semua..
rasanya dah lama sy tak lorekkan cerita di sini..hehe
bukan malas (ada la sikit2) tetapi yang sebenarnya sibuk dek persiapan FINAL PROJECT..

jadi harini nak kongsi cerita tentang ciptaan kami..

"SMART BIN"



adalah suatu projek yang meyelesaikan dan memudahkan kerja seharian kita...
diantara masalah selalu dihadapi adalah :-



  • tong sampah banyak tapi bila penuh org tetap nak masukkan jugak
  • orang memang nak guna tong sampah tapi geli nak pegang,takut kuman alasannya..
  • lagi satu kita nak ikut peredaran zaman dan nak lebih menarik untuk gunakan tong sampah..

jadi dengan terciptanya "SMART BIN" yang merupakan tong sampah automatik menggunakan sensor dapatlah selesaikan masalah tersebut. SMART BIN mempunyai penutup yang akan terbuka secara automatik bila kita berdiri di hadapannya. menarik kan.. SMART BIN jugak mempunyai sensor didalam yang mengesan jika sampah penuh. Apabila sampah penuh SMART BIN akan menyalakan LED menandakan sampah perlu dibuang terlebih dahulu.Ia juga tidak akan membuka penutupnya selagi sampah tidak dibuang. walaupun projek ni nampak biasa ja tetapi ia memang ada kegunaannya.. :D

"IF YOU CANNOT DO GREAT THING,DO SMALL THING BUT IN A GREAT WAY"
Tag :

Tip Untuk Pengguna Blackberry

on Friday, March 15, 2013


Blackberry lembab? lack ? gila ? problem ? sangkut ? heng ?

Ramai yang mempunyai  masalah dengan cara untuk menyelenggara telefon blackberry anda.  Jadi sebagai sahabat blackberry anda sy nak bg tip berguna untuk semua. Tips ni supaya bb anda tidak lembab dan operasi tetap lancar dan stabil,ini kerana bb bukan telefon biasa tetapi sebuah Smartphone. Tip ini untuk semua jenis BB,baik curve,bold,torch mahupun storm.

Diantara tips berguna:-

1.       Usahakan tiap 2-3 hari sekali,cabut bateri BB dan biarkan selama  1-2 minit,ia bertujuan untuk membuang dan menghapuskan sisa-sisa file yg tidak terpakai akibat proses chatting ataupun browsing.


2.       Lakukan secara rutin Clear Log Event dengan cara menekan  ALT+L G L G, akan muncul dipaparan anda adalah hasil log,tekan logo menu,pilih  Clear Log(jika bahasa Enggeris)atau Bersihkan Log (jika bahasa Melayu).tekan Clear.


3.       Lakukan juga secara rutin Clearning Memory dengan  cara,pilih Options, Security Options, Clearning Memory, tekan logo menu, pilih Clean Now.


4.       Tiap 2-3 hari sekali,lakukan  Host Routing  Table dengan cara pilih Options,Advanced Options,pilih host Routing Table,tekan logo menu,pilih register now.


5.       Dan setelah step ke 4 diatas,lakukan juga 2-3 hari sekali Diagnosis Test, ini sangat penting. Kerana inilah bukti bahawa BB anda berhubung dengan operator, ataupun PIN, Register ataupun Email dengan cara pilih Options,Mobile Network,setelah itu tekan logo menu pilih Diagnosis Test,lalu tekan lagi logo menu pilih RUN biarkan sampai proses berjalan Complete,jika hasil proses ada yg NO,ulangi lagi sehingga hasil semua YES.

Itulah serba sedikit tip agar BB kita lancar,stabil dan tidak lembab. Semoga tips yang sy kongsi ini bermanfaat kepada semua pengguna blackberry terutamanya pengguna baru.
Tag :

5 Perkara Yang Wanita mahu Dari Lelaki

on Monday, December 24, 2012


kredit to : PanduanIslam.com
Tag :

Gambar Lucu

on Thursday, December 6, 2012






Tag :

Sinopsis Dan Trailer Sepah The Movie

on Sunday, December 2, 2012


Sepah The Movie filem lakonan Shuib, Jepp dan Mamat (dahulunya dikenali dengan Kumpulan Sepah) bakal muncul menerusi lakonan filem sulung mereka berjudul Sepah The Movie. Sepah The Movie merupakan sebuah filem aksi komedi mengisahkan ragam tiga sahabat, Jepp, Shuib dan Mamat yang obses dengan motor cross.

Ia menceritakan tentang ragam tiga lelaki berstatus bujang yang bergelar pekerja kilang elektronik di sebuah kilang berhampiran pekan kampung mereka, dan mereka terlalu obses pada motor cross. Bagaimanapun Sepah terpaksa menghadapi peristiwa yang telah melahirkan konflik persahabatan mereka, semenjak kemunculan seorang gadis cantik bernama Ayu sofea, apakah kesudahannya?apakah sebenarnya Yang menjadi rahsia bila mengetahui hubungan yang pernah terjalin di antara Shuib dan Ayu satu ketika dulu.


Filem yang turut dijayakan Jehan Miskin, Anzalna, Azrul Raja Lawak, Pak Yus Jambu dan ramai lagi akan ditayangkan bermula pada 29 November 2012.



Tag :
 
© .:Person With A Shadow:. | All Rights Reserved
Themes ByMr.Sepet